ابوالفضل عمویی، نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری سلامت درباره شایعات مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم ایران و آمریکا در وین در خصوص برجام افزود: سیاست کشور مذاکره با ایالات متحده نیست به دلیل اینکه آمریکا به صورت غیرقانونی از برجام خارج شده و تحریمها را مجدد اعمال کرده و تحریمهای بیشتری هم به آن افزوده است.
وی ادامه داد: حتی دولت آقای بایدن که با سیاستهای اعلامی جدید روی کار آمد در عمل اقدام جدیدی صورت نداده و همان سیاست های قبلی ترامپ یعنی حفظ تحریم ها را دنبال کرده است. از این جهت از دید ایران آمریکایی که بر ایران تحریم اعمال میکند قابل گفتگو نیست و اجازه ندارد جزوی از مذاکرات ایران و کشورهای باقی مانده در برجام باشد و ما این را هم نمی پذیریم و این جزو سیاست کلان کشور است و مجلس هم برای این موضوع تأکید و اصرار دارد.
عمویی افزود: در کمیسیون امنیت ملی هم حلسه ای با حضور دکتر عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه که مذاکره کننده ایران در مجموعه چهارم به اضافه یک است آنجا هم تاکید شد و ایشان هم گفت که در مذاکرات آتی در وین ایران مستقیم و غیر مستقیم مذاکره ای با آمریکاییها نخواهد داشت و ما در شرایط فعلی این موضوع را در دستور کار نداریم و نمی پذیریم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: در این چارچوب مجلس بر اجرای سیاستهای کلان کشور تاکید دارد، چون سیاستها لغو کامل تحریمها علیه ایران و راستیآزمایی آن از جانب است و پس از آن است که ایران آماده خواهد بود به تعهدات خودش برگردد.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی تا پیش از تعیین تعهد و شروط ایران؛ نه ایران با آمریکا گفتگویی خواهد داشت و نه از مسیر کاهش تعهدات خودش باز خواهد گشت. مسیری که ما رفتیم بر پاراگراف ۲۶ و ۳۶ برجام مبتنی است و ما همچنان در همین چارچوب عمل میکنیم و برای اجرای آن اصرار داریم. همچنین مجلس بر اجرای قانون راهبردی برای لغو تحریمها هم اصرار دارد؛ این قانون برای کشورهای منافع مختلفی را تامین کرده و توانسته برنامه هسته ای کشور را پویا و فعال کند، همین طور توانسته دستاوردهای زیادی در حوزه سیاسی رقم بزنند.
عمویی تصریح کرد: در شرایط فعلی انتظار ما از مذاکره کنندگان کشور این است که با پیگیری دقیق منافع ملی، مجلس در جریان تحولات قرار داده و ملاحظات مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت را مد نظر قرار بدهند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به مکانیزم مرحله ای اعمال آنها، امکان برطرف شدن یکجای تحریم ها وجود دارد، گفت: از دید ما ایده رفع گام به گام تحریم ها، ایده پذیرفته شده ای نیست. تحریم ها از لحظا حقوقی قابلیت رفع به صورت یکپارچه دارند.
وی با اشاره به اینکه در زمان برقراری برجام بیش از ۸۰۰ مورد تحریم علیه شخص، نهاد، شرکت یا یک موضوع ایرانی تعلیق شدند ولی در دوره ترامپ مجددا این تحریمها بازگشتند، افزود: مجددا ترامپ نزدیک به ۸۰۰ مورد تحریم جدید؛ جدای از تحریم قبلی علیه ایران اعمال یا بخشی از یا بخشی از نهادها و موسسات و افراد ایرانی را با یک عنوان جدید تحریم کرده است.
عمویی اضافه کرد: با اراده مقامات دولت آمریکا از دید ما اینها باید رفع شود، مکانیزم رفع آن هم چالش داخلی آمریکاییها است کمااینکه آنها برای اعمال تحریم ها هیچ گفتگویی با ما نداشتند برای رفع آنها هم نباید توقع داشته باشند که ایران دخالتی کند. بلکه آنها با مکانیزم حقوقی داخل کشور خودشان بیشتر از ما آشنا هستند و به تبع آن خودشان می توانند تحریم ها را لغو کنند. از این جهت فکر میکنیم که این مطالبه ایران، مطالبه به حقی است و بر پیگیری خودمان اصرار داریم.
خبرنگار: محمدسیاح
نظر شما